14:20 / E Premte, 27 Nëntor 2020 / B O

Analiza e industrisë: Si Covid-19 do të dalë në tregun e makinave të përdorura

Ndalimi gati nëntë mujor i Mbretërisë së Bashkuar për riposedimin e makinave është vendosur të hiqet në fund të janarit, duke shkaktuar një rritje të furnizimit të makinave të përdorura dhe kështu një rënie të vlerave në tremujorin e parë të 2021.

Kompanitë e financave nuk janë lejuar të rimarrin automjete që nga 27 prilli, kur Autoriteti i Sjelljes Financiare (FCA) prezantoi një ndalim efektiv për të mbrojtur njerëzit e prekur nga pandemia e koronavirusit, shkruan “AutoCar”.

Kjo përfundoi më 31 tetor, por një version i azhurnuar u prezantua në 4 nëntor në dritën e bllokimit të dytë të Anglisë një muaj, kështu që riposedimet tani nuk mund të bëhen deri më 31 janar.

Sidoqoftë, ndërsa i gjithë procesi i riposedimit ishte i ndaluar gjatë periudhës fillestare, vetëm akti përfundimtar i rikuperimit të makinës tani është i ndaluar, duke lejuar kompanitë e financave të bëjnë mbledhje të gatshme gjatë ndalimit aktual.

Ripranimet e mëtejshme priten pas heqjes së ndalimit, sepse ekonomia parashikohet të përkeqësohet, dhe kjo ka çuar në shqetësime në lidhje me furnizimin e tepërt dhe një rënie të mundshme të vlerave të makinave të përdorura.

Kështu që do të ketë një efekt në çmimet e makinave të përdorura, sepse do të keni furnizim të tepërt.

Automjetet do të “derdhen” në treg gjatë tremujorit të parë të 2021.

Specialistët e rimarketingut e pranojnë këtë çështje por zakonisht nuk besojnë se kjo do të ndikojë negativisht në vlerat e makinave të përdorura.

Martin Potter, drejtori menaxhues i grupit të ankandeve të makinave Aston Barclay, tha: “Patjetër që do të ketë një vëllim shtesë, por nuk jam i shqetësuar për atë që bën në arenën e marketingut, sepse zakonisht ai lloj i aksioneve të përfundimit shpesh është i drejtë në pika e ëmbël e pikërisht asaj që të gjithë dëshirojnë”.