12:09 / E Hënë, 19 Shkurt 2024 / L K

Apple mund të gjobitet me 500 milionë euro për shkelje të rregullores të BE

Apple më shumë mundësi do të përballet me një gjobë prej rreth gjysmë miliardë eurosh në fillim të muajit të ardhshëm pasi ka shkelur rregulloren e Bashkimit Evropian.

Referuar burimeve të cituara nga Financial Times, gjiganti i teknologjisë ka qenë nën hetim nga zyrtarët evropianë pas ankesave të Spotify. Ankesa u dorëzua pranë rregullatorëve në vitin 2019.

Hetimi kërkoi të zbulonte nëse Apple po i pengonte përdoruesit e saj të mësonin për abonimet që ishin më të lira në faqen e internetit të vetë operatorit.

Sipas informacioneve, Apple do t’i thuhet se veprimet e saj janë të paligjshme dhe do të detyrohet të lejojë shërbimet muzikore të informojnë klientët për ofertat më të lira të abonimeve që janë në dispozicion, nga direkt në faqet e tyre të internetit – në vend të sistemeve të pagesave të Apple.

Veprimet e gjigantit të teknologjisë do të cilësohen se “kushte të padrejta tregtare” pasi përdor pozicionin e saj të fortë për të bllokuar rivalët e drejtpërdrejtë të Apple Music të saj.

Sipas Financial Times, Brukseli do të vendosë një gjobë prej 500 milion €, që do të përfaqësonte një vendim historik kundër Apple pas vitesh ankesash nga kompanitë, shërbimet e të cilave ofrohen përmes aplikacioneve të iPhone.