12:07 / E Enjte, 23 Maj 2024 / L K

Askund nuk është më lirë të posedosh një makinë, sesa në Zvicër

Një studim i kohëve të fundit nga ekspertët tregon se cilat vende evropiane janë më të lira dhe më pak të përballueshme për të pasur një makinë. Studimi nxjerr në pah ekuilibrin midis cilësisë së jetës dhe konsideratave financiare kur bëhet fjalë për të pasur një makinë.

Në krye të listës së vendeve evropiane më të përballueshme për të pasur një makinë është Zvicra. Pavarësisht standardit të lartë të jetesës, Zvicra ofron opsione të përballueshme për pronësinë e makinave, me shpenzimet më të ulëta për karburant, taksa dhe sigurime kur zbriten nga paga mesatare neto prej 5,569 frangash.

Çmimi mesatar i makinës në Zvicër është pak më pak se 47,000 franga. Zvicra është vendi më i lirë për të pasur një makinë nuk është për shkak të kostove të saj të ulëta, por më tepër për politikën e saj të balancuar ekonomike.

Më pas vjen Republika e Irlandës, e cila zë vendin e dytë. Irlanda ofron një treg konkurrues për blerësit e makinave që kërkojnë opsione të përballueshme./Indeksonline/