22:45 / E Martë, 04 Dhjetor 2018

Australia miraton ligjin i cili do të dekriptojë bisedat private

Australia do të miratojë një ligj i i cili i jep policisë dhe agjencive të inteligjencës akses në mesazhe të enkriptuara në platformat si WhatsApp.

Këtë ligj e kanë mbështetur edhe partitë opozitare.

Ligji u kundërshtuar ashpër nga një grup i industrisë dixhitale me anëtarë si Facebook dhe Google. Protesta e tyre është mbështetur edhe nga Amnesty International dhe Human Rights Law Center.

Nëse miratohet ai mund të detyrojë kompanisë si Facebook dhe Google të dekriptojnë komunikimet private dhe të shënonte një precedent edhe për vende e tjera.

Kryeministri Australian Scot Morison tha se ligji duhet të miratohet nëse duan të luftojnë terrorizmin dhe kriminelët online.

Mos i humb