19:15 / E Martë, 24 Prill 2018 / indeksADMonline

Austria ia dhuroi 2 mijë tituj të librave Universitetit të Prizrenit

Universiteti i Prizrenit ka pranuar njA� fond prej 2 mijA� titujsh librash nga Qeveria austriake, si dhe njA� numA�r tA� konsiderueshA�m tA� profesorA�ve qA� kanA� ligjA�ruar nA� UPZ.

Rektori u Universitetit tA� Prizrenit a�?Ukshinj Hotia�?, RamA� Vajat ka falA�nderuar pA�r kA�tA� dhe bashkA�punimin e pA�rhershA�m me qeverinA� austriake nA� fushA�n e arsimit, ambasadorin austriak nA� KosovA� Gernot Pfandler gjatA� njA� takimi tA� mbajtur sot nA� Prizren.

a�?Rektori Vataj shprehi nderin dhe kA�naqA�sinA� qA� pret nA� takim ambasadorin e njA� shteti qA� ka mbA�shtet KosovA�n nA� shumA� procese tA� rA�ndA�sishme dhe ka dhA�nA� mbA�shtetje tA� madhe pA�r themelimin dhe zhvillimin UPZ-sA�. Ai falA�nderoi ambasadorin pA�r sjelljen e profesorA�ve dhe pA�r dhurimin e njA� fondi tA� konsiderueshA�m tA� librave, duke shprehA� zotimin se sA� shpejti nA� UPZ do tA� formohet kA�ndi austriaka�?, thuhet nA� njoftimin e Universitetit a�?Ukshin Hotia�? tA� dA�rguar pA�r media.

NA� tA� njA�jtin njoftim thuhet se ambasadori Pfandler theksoi se bashkA�punimi mes UPZ-sA� dhe AmbasadA�s sA� AustrisA� nA� PrishtinA� ka dhA�nA� frytet e veta duke theksuar mbA�shtetjen e UPZ-sA� pA�rmes donacioneve tA� ndryshme, si me kuadro pA�rmes OEAD, dhurimin e njA� fondi tA� konsiderueshA�m tA� librave, etj.

a�?Donacionet e tilla kA�rkojnA� partner serioz dhe realizmi i tyre nuk do tA� ishte i mundur pa njA� menaxhment tA� kA�tij niveli qA� e ka UPZ me kuadrin pA�rkatA�sa�?, theksoi Ambasadori i AustrisA�. Ai shtoi se lektorja austriake nA� UPZ, Martina Dreshter ka marrA� njA� iniciativA� pA�r grumbullimin e librave pA�r UPZ-nA�, duke sjellA� mbi 2 mijA� tituja�?, citohet tA� ketA� thA�nA� ambasadori.