21:36 / E Hënë, 15 Korrik 2019

Bakteret vaginale të lidhura me kancerin ovarian

Është shumë shpejtë që t’u rekomandohet grave që t’ju jepen doza mbrojtëse të baktereve thonë ata.

Më shumë se 7, 300 gra diagnostifikohen me kancer ovarian çdo vit në Britaninë e Madhe. Diagnostifikimi i saj në fillim rrit shanset për trajtim të suksesshëm por simptomat mund të jenë të gabuara në kushte të zakonshme, të tilla si dhimbje menstruale ose sëmundja e zorrëve.

Shumë gra nuk diagnostifikohen derisa kanceri tashmë ka filluar të përhapet, transmeton gazetashneta.

Nëse mjeku juaj mendon se simptomat tuaja mund të jenë për shkak të kancerit ovarian, ata do të rekomandojnë teste të gjakut dhe skanime.

Shkaku kryesor i kancerit ovarian është i panjohur, por disa faktorë rrisin rrezikun për këtë: mosha, historia familjare e kancerit të vezoreve dhe të gjirit dhe mbipesha.

Tani hulumtimet tregojnë se edhe mikroorganizmat që jetojnë brenda trupave tanë mund të luajn gjithashtu një rol për kancerin ovarian.