15:38 / E Enjte, 19 Prill 2018 / indeksADMonline

BanorA�t e Emshirit rrezikojnA� jetA�n duke kaluar rrugA�n (Video/Foto)

Rruga qA� tA� A�on nga Rrethi i Flamurit pA�r nA� Veternik tA� PrishtinA�s A�shtA� njA�ra prej rrugA�ve mA� tA� rrezikshme pA�r kalimin e qytetarA�ve. NdonA�se ekziston nA�nkalimi nA� kA�tA� pjesA�, qytetarA�t zgjedhin tA� kalojnA� mbi pengesa tA� rrugA�ve pA�r tA� arritur mA� shpejt nA� destinacionin e caktuar. GjatA� ditA�s me kA�tA� rrezik pA�rballen mijA�ra persona.

Ekipi i Indeksonline ka qA�ndruar nA� kA�tA� pjesA�, pA�r tA� parA� lA�vizjen e qytetarA�ve dhe rrezikun me tA� cilin ata pA�rballen gjatA� kalimit tA� kA�saj rruge.

Numri i kalimtarA�ve ishte jashtA�zakonisht i madh, ndA�rkaq problematikA� tjetA�r ishte edhe ndalesa e autobusA�ve nA� vend tA� papA�rshtatshA�m, gjA� qA� edhe mA� shumA� e vA�shtirA�sonte komunikacionin.

Indeksonline pA�r kA�tA� problematikA� ka pyetur zyrtarA�t e KomunA�s sA� PrishtinA�s, por tA� njA�jtit kanA� qenA� tA� pa qasshA�m siA� ndodhA� zakonisht.
NdA�rkaq, zA�vendA�sministri i infrastrukturA�s, Rexhep Kadriu, ka thA�nA� pA�r Indeksonline se pA�r shkak tA� reshjeve atmosferike nA� atA� pjesA� kanA� ndA�rprerA� punimet. NdA�rsa, ai ka treguar se MI A�shtA� nA� fazA�n e projektimit tA� nA�nkalimeve, sA� bashku me komunA�n e PrishtinA�s.


a�?Rruga e Veternikut A�shtA� nA�n menaxhimin e MI-sA�. GjatA� reshjeve tA� shiut nA� fundvit kemi pas rrA�shqitje tA� murit mbrojtA�s dhe kemi ndA�rpre punimet nA� atA� segment. Hapat qA� kemi marr si MI, kemi formuar njA� komision vlerA�sues tA� gjendjes dhe raporti thotA� se ka pas nguti nA� fillim tA� kA�tij projekti pa njA� studim paraprak pA�r shkak tA� natyrA�s sA� pA�rmbajtjes sA� dheut dhe ne kemi filluar fazA�n e Riprojektimit dhe Projektimit tA� nA�nkalimeve dhe nA� koordinim me komunA�n e PrishtinA�s do ta bA�jmA� edhe nA�nkalimin e rrugA�s a�?Aa�?, ka thA�nA� Kadriu.

NjA� nA�nkalim tjetA�r A�shtA� tek rruga nga rrethi pA�r nA� Dardani, i cili po ashtu do tA� ishte zgjidhje pA�r sa kohA� mungon njA� opsion tjetA�r, por qytetarA�t pA�rsA�ri zgjedhin rrezikun nA� vend tA� sigurisA�./Indeksonline/