22:27 / E Premte, 25 Tetor 2019 / indeksADMonline

Bëjeni këtë një herë në ditë dhe kurrë nuk do të sëmureni

Kjo procedurë duhet të përsëritet një herë në ditë, më së miri në mëngjes në lukth të thatë apo në mbrëmje para se të flini gjumë

Për të përshpejtuar këndelljen, mund të përsëritni procedurën disa herë në ditë.

Efekti terapeutik i teknikës së thjeshtë të shërimit – tundja e vajit në gojë shëron:

• Dhimbjen e kokës dhe dhëmbit
• Tromboflebitisin
• Sëmundjet e gjakut
• Paralizën
• Radolikulitisin
• Ekzemën
• Epilepsinë
• Tumoret
• Sëmundjet e stomakut, zorrëve, mëlçisë, zemrës, mushkërive,
• Sëmundjet e grave
• Encefalitin
• Pengon dhe eliminon fazën fillestare të sëmundjeve malinje (tumorit) dhe sulmit në zemër

Kjo teknikë është e thjeshtë, e parrezikshme, efikase dhe e testuar në gjendje të ndryshme shëndetësore.

Si ta bëni procedurën:

1. Vaji i bimëve (i ullirit, kanolës, misrit, susamit, avokados, ) në sasi jo më të madhe se 1 lugë thitheni si bonbone.

2. Vajin assesi mos e përpini.

3. Tundeni në gojë vajin nga 15 deri në 20 minuta, lehtësisht, duke kulluar nëpërmjet dhëmbëve.

4. Vaji i parë do të jetë i dendur, pastaj sikur ujë dhe i bardhë. Atëherë pështyjeni. Nëse lëngu të cilin e pështyni është i verdhë do të thotë që nuk e keni tundur mjaft vajin dhe koha e pastrimit të trupit patjetër duhet të vazhdohet.

Pas tundjes së vajit shpëlani gojën me ujë. Gjatë tundjes së vajit aktivizohen proceset vitale në trup, vendoset ritmi i mirë i metabolizmit dhe personi këndellet.

Është e nevojshme të praktikohet ky proces derisa trupi të këndellet plotësisht, ndërsa do ta mësoni këtë sipas asaj që do të keni apetit normal, forcë, do të flini pa probleme.

Do të zhduken gropat e syve, do të normalizohet apetiti dhe do t’ju kthehet kujtesa e mirë.

Për çdo rast, para se ta praktikoni këtë metodë, konsultohuni me nutricistin.