18:05 / E Enjte, 17 Shtator 2020

BMW do t’i pajisë modelet e reja me teknologjinë fantastike nga Izraeli

BMW do të fillojë përdorimin e softuerit të Lëvizshmërisë Taktike nga Izraeli, duke filluar nga viti i ardhshëm. Ky bashkëpunim i ri do të shohë modelet BMW të fitojnë aftësinë për të analizuar atributet e sipërfaqes së rrugës nën gomat e tyre.

Softueri “Tactile Mobility” përdor sensorë jo-vizualë të një automjeti dhe është në gjendje të masë shpejtësinë e rrotave, këndin e timonit, rpm, pozicionimin e ingranazhit dhe më shumë, në një përpjekje për të “ndjerë” kushtet e rrugës dhe për të kalibruar më mirë dinamikën e makinës, raporton Reuters.

“Ne jemi të entuziazmuar që jemi partnerë me BMë Group për të pajisur automjetet e tyre të mençura dhe të ardhshme të automatizuara me sensin e “prekjes” dhe për të treguar qëndrueshmërinë tregtare të teknologjisë me prekje”, tha bashkëthemeluesi i “Tactile Mobility” dhe CTO, Boaz Mizrachi.

Firma izraelite e teknologjisë, e themeluar në 2012 nga Mizrachi, Yossi Shiri dhe Alex Ackerman, tashmë po punon me OEM, autoritetet rrugore dhe komunat, duke pasur zyra në Evropë, SH.B.A. dhe Azi – ata gjithashtu kanë punuar për vite në mënyrë që të marrin ky program atje ku duhet të jetë për përdorim komercial. Ndërkohë, bashkëpunimi i tyre me BMë Group filloi në të vërtetë përmes njësisë së sipërmarrjes BMë Startup Garage.

Në tetor të vitit të kaluar, Tactile Mobility tha që kishte siguruar 9 milion dollarë në fonde nga një grup investitorësh që përfshinte gjithashtu Porsche. Prodhuesi gjerman i veturave sportive gjithashtu do të shikojë të përfitojë nga kjo teknologji e cila do të shkojë përpara.

Qëllimi përfundimtar këtu është të ndihmojmë automjetet autonome të marrin një sens realist të sipërfaqes së rrugës ashtu si një shofer njerëzor. /IndeksOnline/