14:41 / E Martë, 11 Qershor 2019

BMW prezanton ‘planin elektrik’ për Evropë

Për të shmangur gjobat e BE-së, BMW është duke u mbështetur në linjën e saj në rritje të modeleve hibride plug-in, për të ndihmuar në zvogëlimin e emetimeve të CO2 në të gjithë kontinentin.

BMW ka dalur me “Planin e Automjetit të Qytetit Elektrik”. Ajo inkurajon shoferët e makinave elektrike për të fikur motorin me djegie dhe për të përdorur vetëm fuqinë e baterisë kur është në Roterdam, Holandë.

Pjesëmarrësit në këtë program fitojnë pikë për çdo kilometër të drejtuar elektrike dhe madje mund të konkurrojnë me njëri-tjetrin për shpërblime, transmeton IndeksOnline.

“Ne besojmë se ajo duhet të shërbejë si një model, pasi adreson në mënyrë inteligjente problemet në zonat urbane”, tha Zyrtari i Financave të Gjermanisë, Nicolas Peter në një intervistë me Autoneës Europe. “Ne duam të paraqesim këtë koncept interesant për kryetarët e bashkive të qyteteve të
tjera”.

Sipas studimeve të BMW-së, hibridët plug-in me një distancë prej të paktën 60 km (37 milje) drejtohen po aq larg në mënyrë elektrike sa automjetet plotësisht elektrike, duke i bërë ata një zgjedhje të shkëlqyeshme për udhëtarët që kanë frikë se makinat me djegie të motorit mund të jenë ndaluar në qytete.

Makina që marrin pjesë në projektin e Roterdamit kanë një motor të lidhur me GPS. Sapo sistemi të pranojë se automjeti ka hyrë në një zonë të paracaktuar si qendra e qytetit, ajo i bën shoferit të kalojë në modalitetin EV (eletric vehicle). /IndeksOnline/