20:33 / E Premte, 20 Shtator 2019

Brekët e gruas së Hitlerit shiten për 5.000 dollarë

Nga të gjitha sendet historike që u shitën në ankandin  organizuar nga britanikët e “Humbert & Ellis” dikush pagoi 5000 dollarë për të pasur një palë të brendshme që ishin veshur nga Eva Broën, gruaja e Adolf Hitlerit.

Mbathjet ngjyrë rozë ishin pjesë e një koleksioni europian nga Lufta II Botërore dhe u shitën bashkë me një kanotiere që gjithashtu i përkiste gruas së diktatorit nazist.

Eva Braun u bë zyrtarisht gruaja e Hitlerit në vitin 1945, para se të dy të vrisnin veten pikërisht në ditën e martesës.