20:03 / E Diele, 10 Shkurt 2019

Brexit vë në rrezik 100 mijë vende pune në Gjermani

Një Brexit pa marrëveshje mund të vë në rrezik 100 mijë vende pune në Gjermani, veçanërisht punëtorët e industrisë së makinave.

Rreth 15 mijë punë gjermane varën nga eksporti i makinve në Britani, duke lënë kështu si për shembull shtpinë e Volkswagen nën kërcënim.

Gjetjet shpresojnë që udhëheqësit e BE-së të ulen dhe të shqyrtojnë me Theresa May edhe njëherë këtë kërkesë, e cila do dëmtonte seriozisht ekonominë gjermane.

Angela Merkel dhe bashkpolitikanët e saj të BE kanë refuzuar të rinegociojnë marrëveshjen e tërheqjes së zonjës May ngaqë ishte refuzuar nga Dhoma e Përbashkët.

Raporti i Institutit Halle për Hulumtime Ekonomike u raportua nga gazeta gjermane Welt am Sonntag./Indeksonline/