21:15 / E Mërkurë, 22 Maj 2024 / S Z

Britania e Madhe mban zgjedhjet e përgjithshme më 4 korrik

Kryeministri i Britanisë së Madhe Rishi Sunak konfirmoi se zgjedhjet e përgjithshme do të mbahen më 4 korrik.

Ai shpalli zgjedhjet e përgjithshme të 4 korrikut në një deklaratë jashtë Downing Street.

Më herët, sekretari i Jashtëm David Cameron ndërpreu shkurt një udhëtim në Shqipëri, ndërsa sekretari i Mbrojtjes Grant Shapps shtyu një udhëtim jashtë shtetit për të marrë pjesë në kabinet.

Sunak thotë se është krenar për atë që ka arritur qeveria e tij dhe thotë se qeveria ka krijuar një të ardhme më të mirë për fëmijët në Britani të Madhe.

Ai e pranon se nuk mund dhe nuk do të pretendojë se kanë bërë gjithçka siç duhet gjatë kohës sa ka qenë në pushtet, por është krenar për atë që kanë arritur dhe çfarë mund të bëhet në të ardhmen.