09:25 / E Martë, 19 Qershor 2018 / k.v

Çfarë mund të na zbulojnë autopsitë për sëmundjet e zemrës?

Studimi i zemrës pas vdekjes është një burim nganjëherë i anashkaluar i informacionit mjekësor që mund të na ndihmojë për të kuptuar më mirë dhe për të menaxhuar raste të sëmundjeve të zemrës, thonë studiuesit.

Autopsitë janë një burim i pamjaftueshëm për të mbledhur informacion rreth shëndetit të zemrës, argumentojnë disa studime, transmeton Indeksonline.

Këtë javë është publikuar një artikull i veçantë në revistën “Circulation” kushtuar rolit të autopsisë në kërkimet mjekësore.

Studimet e paraqitura në këtë çështje të veçantë flasin se si shqyrtimi i zemrës pas vdekjes mund të na tregojë aq shumë për shëndetin kardiovaskular dhe se si ky informacion mund të jetë vital për mirëqenien e atyre që jetojnë.

“Autopsia është një burim zbulimi që synon të na informojë në mënyrë sistematike për sëmundjet e zemrës”, thotë njëri nga drejtuesit e studimit, Dr. Jeffrey E. Saffitz./Indeksonline/