10:51 / E Premte, 23 Tetor 2020

Çfarë thotë ngjyra e syve tuaj për ju, kush është optimist dhe kush është “i keq”

Studiuesit janë përpjekur të tregojnë tipare të personalitetit për secilën ngjyrë të syve.

Afërsisht 79 përqind e njerëzve kanë sy kafe, 8-10 përqind e popullsisë kanë sy blu, 5 përqind kanë ngjyra lajthi dhe vetëm 2 përqind e njerëzve kanë sy jeshil.

Njerëzit me sy kafe konsiderohen më të besueshëm

Një studim ka ekzaminuar 1,016 gra të moshës 16 deri 35 vjeç. Rezultatet treguan se gratë shpesh e lidhin ngjyrën e syve me disa karakteristika. Studiuesit zbuluan se njerëzit me sy kafe konsideroheshin inteligjentë dhe të mirë. Për më tepër, njerëzit u besojnë atyre më shumë.

Njerëzit me sy blu konsiderohen të lezetshëm dhe tërheqës

I njëjti sondazh tregoi se njerëzit me sy të ndritshëm konsiderohen më të dashur dhe më të mirë. Ky grup njerëzish konsiderohet të jetë më tërheqës fizikisht.

Njerëzit me sy të gjelbër konsiderohen krijues dhe djallëzorë

29% e pjesëmarrësve në hulumtim i konsiderojnë sytë jeshilë më tërheqës. Për më tepër, kjo ngjyrë tregon kreativitet dhe një lloj misteri. Në të kaluarën, njerëzit me sy të tillë perceptoheshin si të këqij në disa rajone. Por kjo ndoshta sepse sytë e gjelbër ishin shumë të rrallë.

Burrat me sy kafe të çelët kanë më shumë probleme psikiatrike sesa gratë me sy të së njëjtës ngjyrë

Një zbulim shumë interesant erdhi nga studimi i njerëzve me sy kafe të lehta. Është treguar se ata kanë më shumë probleme psikiatrike sesa njerëzit me kafe të errët ose sy të zinj. Gjithashtu, përfundimi është se burrat në këtë grup janë më pak të qëndrueshëm (68.47 përqind) sesa gratë.

Gratë me sy të zinj janë më pak të shoqërueshme dhe të sigurta

Studimi tregoi se 65,38 përqind e grave me sy të zinj nuk ishin aspak shoqërore. Gjithashtu, ata mund të kenë më pak vetëbesim dhe ambicie krahasuar me burrat me të njëjtët sy. Thuhet se pjesëmarrësit meshkuj kanë një karakter më dinamik. Ata mund të jenë me humor, impulsiv dhe shpesh kërkojnë aventura të rrezikshme, shkruan Indeksonline.

Njerëzit me sy blu kënaqen duke provuar më shumë gjëra të reja

Një studim tjetër zbuloi se njerëzit me sy blu konsiderohen të jenë shprehës, të dashur dhe të sigurt. Ata gjithashtu kënaqen duke provuar gjëra të reja, duke bërë miq të rinj, duke shkuar në aventura dhe duke u marrë me aktivitete të shëndetshme.

Njerëzit me sy lajthi tolerojnë mirë presionin

Deri 50.7 përqind e njerëzve me sy lajthi performuan mirë nën stres dhe presion. Ata ishin gjithashtu më të apasionuar në punët e tyre. Burrat me sy lajthi dhe sy të gjelbërt konsiderohen më tërheqës pavarësisht stereotipit të syve blu.

Njerëzit me sy të gjelbër janë më optimistë

Sytë e gjelbër dominuan kategori të tilla si vendosja e qëllimit, optimizmi për të ardhmen dhe pasioni në biznes. Gjithashtu, njerëz të tillë më shpesh vendosin qëllime jetësore (65.9 përqind) dhe dhurojnë për bamirësi (48 përqind).

Njerëzit me sy kafe jetojnë me mushkëri të plota

Njerëzit me sy kafe në 36.5 përqind të rasteve deklarojnë veten si ata që jetojnë me mushkëri të plota këtu dhe tani. Ky grup njerëzish e kishin më të lehtë të mbanin kontaktin me sy (pas personave me sy të gjelbërt), gjë që mund të ishte e dobishme në vendin e punës./Indeksonline/