07:40 / E Mërkurë, 08 Maj 2019 / indeksADMonline

Cilat ushqime duhet të hanë shtatzënat që të kenë fëmijë të shëndetshëm

Shumica e njerëzve janë të vetëdijshëm për atë që duhet të përfshijë një dietë e shëndetshme. Por gjatë shtatzënisë, kërkesat e trupit ndryshojnë, duke nënkuptuar nevojën për proteina shtesë, vitamina dhe minerale.

Në të vërtetë, gjatë tremujorit të dytë dhe të tretë, trupi mund të ketë nevojë për një shtesë prej 300-500 kalori çdo ditë për të përmbushur nevojat kalorike të nënës dhe fëmijës së palindur, shkruan Bright Side, transmeton Indeksonline.

Nëna do të ketë nevojë për përafërsisht të njëjtën sasi  kalori ekstra çdo ditë pas lindjes, gjatë muajve të parë të dhënies së gjirit.

Më poshtë, gjeni një listë të ushqimeve që nënat shtatzëna duhet të hanë gjatë një jave të rregullt.

Javët e hershme

Javë 4 deri në 12

Javët 13 deri në 28

Javët 29 deri në 40

Pas lindjes