21:59 / E Diele, 13 Maj 2018 / indeksADMonline

Cilët janë gjinjtë më tërheqës për meshkujt?

Femrat me gjinj më të mëdhenj kanë nivele më të larta të estrogjenit dhe gjinjtë e mëdhenj janë tregues të fertilitetit, tregon një studim.

Shumë gra besojnë se futja e silikonit në gjoksin e tyre do t’i bëjë ato më tërheqëse për meshkujt. Por sa është kjo e vërtetë?

Megjithatë, burrat nuk janë të hipnotizuar nga gjinjtë e gjinisë femërore. Një sondazh i kryer nga Universitetit i Pragës Çarls në Brazil, Kamerun, Namibi dhe Republikën Çeke zbuloi se meshkujt që kishin ardhur për të parë fotot e gjinjve të grave kishin zgjedhur më shpesh femra me gjoks të përmasave të mesme.

Por më e rëndësishme se madhësia e tyre ishte forca e indeve të gjinjve. Pas gjinjve të mesëm, më tërheqëse në sytë e meshkujve ishin gjinjtë me numra të mëdhenj.