23:57 / E Martë, 31 Mars 2020

Çmenduri në New York/Vdekjet e shumta, s’i ndalin qytetarët të dalin e të qëndrojnë në turma


Në New York qytetarë u panë duke injoruar rregullat e distancës sociale të martën, përkundër kryetarit të bashkisë Bill de Blasio duke paralajmëruar banorët se mund të përballen me gjobë deri në 500 dollarë, shkruan DailyMail.

Fotografitë tregojnë të paktën pesë banorë të qytetit të Nju Jorkut që ulen dhe qëndrojnë ngushtë në një stacion autobusi në Harlem, duke mos marrë parasysh udhëzimet e Qendrave për Kontrollin e Sëmundjeve dhe Parandalimin që njerëzit duhet të mbajnë gjashtë këmbë larg, transmeton Indeksonline.

Individë të tjerë u panë të ulur mbrapa në platformën e një stacioni treni dhe në trena. Rastet e konfirmuara të shtetit të Nju Jorkut janë rritur me 9,298 në 75,795 dhe vdekjet janë rritur me 332 në 1.550.

Pesë bashkitë kanë zgjatur 40.900 raste, me 932 vdekje. Ndërsa kuptohet që shumë nga nju jorkezët janë ende duke punuar dhe kanë nevojë të përdorin sistemin e trenit dhe autobusëve për të lëvizur në punë./Indeksonline