18:53 / E Enjte, 14 Mars 2019

Deputeti i LDK-së sqaron se pse marrëveshja me Serbinë është shumë larg!

Shefi i Grupit Parlamentar të Lidhjes Demokratike të Kosovës, Avdullah Hoti, ka thënë se kërcënimet që vijnë nga ministri i jashtëm i Serbisë, Ivica Daçiq, për ndërhyrje në veri të Kosovës tregojnë se marrëveshja ndërmjet Prishtinës dhe Beogradit është shumë larg.

Sipas tij, fakti që KFOR-i është në Kosovë, kërcënimet e tilla të Daçiqit nuk mund të jenë asgjë tjetër përveç kërcënime boshe.

“Çdo ditë dëgjojmë kërcënime nga Serbia, siç është rasti i fundit me kërcënimin e ministrit të jashtëm serb, për ndërhyrje në veri të Kosovës. Ata e dinë që Kosova tani e ka ushtrinë e vet dhe se KFOR është ende në Kosovë. Prandaj edhe atë e dinë se këto kërcënime janë boshe”, ka thënë deputeti i LDK-së.

Për Hotin, gjuha kërcënuese e Beogradit, tregon se sa larg marrëveshjes janë Serbia dhe Kosovës.

“Por kjo gjuhë kërcënuese tregon se arritja e marrëveshjes në mes të dy vendeve është ende larg. Kjo gjuhë duhet të ndalet para çfarëdo dialogu. BE-ja duhet të reagojë”, ka përfunduar Hoti.