22:38 / E Martë, 06 Nëntor 2018 / indeksADMonline

Dëshmitari i masakrës: Në Krushë të Vogël u vranë rreth 70% burrave dhe djemve

Në gjykimin e të akuzuarit për krime lufte të kryera në Krushë të Vogël të Prizrenit dëshminë e ka vazhduar sot Bajram Zylfiu, i cili në seancën e djeshme rrëfeu detaje nga masakra që kryen forcat serbe ndaj civilëve shqiptarë në këtë fshat.

Për këtë krim dhe krime të tjera në Gjykatën e Prizrenit po gjykohet Darko Tasiq.

Duke iu përgjigjur pyetjeve të avokatit Dejan Vasiq, i cili po e mbron të pandehurin Tasiq, Bajram Zylfiu dha detaje të reja për tmerrin e përjetuar më 25, 26 dhe 27 mars 1999.

Dëshmitari rrëfeu sërish rreth rastit kur në një shtëpi forcat serbe i kishin mbyllur 109 burra, në mesin e tyre edhe ai, para se të fillonin t’i pushkatonin dhe pas vrasjes u kishin hedhur sipër një lëng të djegshëm për t’ua vënë flakën më pas në mënyrë që të digjeshin kufomat.

Bajram Zylfiu është njëri prej pak personave që i mbijetuan kësaj masakre.