15:57 / E Martë, 04 Dhjetor 2018

Detyrohej të kryente marrëdhënie seksuale që nga mosha 16 vjeçare, aktakuzë për pejanin

Prokuroria Themelore e Pejës, Departamenti i Përgjithshëm, ka ndrituraktakuzë kundër A.A, për veprën penale “Shtrëngimi”, nga neni 195, paragrafi 1 i KPRK-së, dhe veprën penale “Mbajtja në pronësi, kontroll ose posedim të paautorizuar të armëve”, nga neni 347 paragrafi 1 i KPRK-së.

Sipas aktakuzës, i pandehuri A.A, nga gushti i vitit 2008 e gjerë me datën 7 shtator të 2018-ës, më kanosje, ka detyruar viktimën B.A. që nga mosha 16 vjeçare, të kryej kohë  pas kohe marrëdhënie seksuale pa dëshirën e saj,  ku të njëjtën nuk e kishte lejuar as të krijoj lidhje martesore, duke i  kërcënuar edhe personat që kanë kërkuar të kenë lidhje me të, derisa e viktima duke e ndjerë vetën të kërcënuara vendos që rastin ta paraqet tek organet ndjekëse.

Me këto veprime ekziston dyshimi i bazuar mirë se i pandehuri ka përmbushur elementet e veprës penale të përshkruar si me lartë.

Prokurori i çështjes me rastin e ngritjes se aktakuzës, i ka propozuar Gjykatës që i pandehuri të shpallet fajtor dhe të dënohen sipas ligjit për veprat penale të cila i vihen në barrë./Indeksonline/