14:08 / E Enjte, 10 Tetor 2019

Disa arsye, që na tregojnë se pse jemi më të sjellshëm me të panjohurit sesa me ata që i njohim

Sjellja jonë ndryshon në varësi të njerëzve të ndryshëm, mirëpo ne jo gjithmonë jemi të të vetëdijshëm për të.

Një studim shkencor shpjegon se mekanizmat e fshehur kontrollojnë atë që ne bëjmë dhe themi.

Pas studimit të vlefshëm prej 3- dekadash, për agresionin, profesori i psikologjisë Deborah South Richardson ishte në gjendje të zbulonte pse sjellja jonë ndryshon në varësi të njerëzve përreth nesh.

Nuk ndihemi të sigurt për të qenë vetvetja rreth njerëzve të rinj.

Me njerëzit që i njohim nuk tolerojmë shumë cilësi negative.

Me të panjohurit duam të tregohemi të sjellshëm e të kulturuar, kurse ata që i njohim mendojmë se i njohim mjaftueshëm saqë nuk do të lëndohen./Indeksonline/.