21:13 / E Hënë, 02 Dhjetor 2019

Disa mënyra për të përmirësuar udhëtimin tuaj

Bisedoni me njerëzit, ecni nëse mundeni … Ndiqni këto këshilla për ta bërë udhëtimin tuaj sa më të mirë.

Mos puno (përveç nëse paguhesh për të)

David Spencer, profesor i ekonomisë dhe ekonomisë politike në Universitetin e Leeds, këshillon të mos punoni gjatë udhëtimeve, përveç nëse paguhesh për të transmeton Indeksonline.

Merrni kontrollin

Lufta jonë më e madhe në lëvizje është mungesa e kontrollit, thotë Kiron Chatterjee, profesor i asociuar në sjelljen e udhëtimit në Universitetin e Perëndimit të Anglisë, Bristol. “Provoni opsionet për t’u marrë me ngjarje të paparashikueshme, siç janë metodat alternative për të arritur punë në ditë të veçanta”, thotë ai.

Meditoni

Koha juaj e udhëtimit mund të shpenzohet më mirë, thotë Chatterjee, “duke bërë diçka relaksuese”. Nëse nuk jeni ende të gatshëm për të medituar në publik, armatoseni veten me një audiobook të mirë ose podcast.

Jeni më miqësor

Mos u fshehni pas telefonave tuaj, dhe të shmangni kontaktin me sy me persona të huaj. Mundohuni të jeni sa më miqësor, kështu do ndiheni edhe më të lumtur. /Indeksonline/