08:18 / E Shtunë, 24 Gusht 2019

Disa ushqime që fëmijët nuk duhet t’i hanë

Çdo vit rreth 100 foshnje sëmuren në SH.B.A. me botulizëm foshnjor, një sëmundje e shkaktuar nga një bakter që gjendet në mjaltë. Mund të ndikojë seriozisht në sistemin imunitar të fëmijëve që nuk janë ende mjaft të fortë.

Pas një studimi të plotë u përpiluan disa nga gjërat ushqimore më të zakonshme që duken të pafajshme, por që mund të bëhen rreziqe për shëndetin e njerëzve tanë të çmuar.

Pije me lëng frutash, sodë dhe pije sportive
Kosi për fëmijë
Kokoshka të gatshme
Mjalti
Domate të konservuara ose çdo ushqim i konservuar
Të ëmbla me bazë orizin
Ushqime me pak yndyrë dhe pije që përmbajnë aspartame
Hot dog-ët dhe mishi i përpunuar
Çamçakëzi
Të ëmbla
 Patate të skuqura
Pica
 Qumësht i papërpunuar
Disa djathra
Akullore e blerë në supermarket