14:22 / E Premte, 13 Prill 2018

Dogana parandaloi kontrabandimin e rreth 450 mijA� copA� cigareve

Dogana e KosovA�s pA�rmes njA� komunikate pA�r media ka njoftuar se njA�sistet e saj nA� dy raste tA� ndara kanA� konfiskuar sasi tA� konsiderueshme tA� cigareve tA� kontrabanduara.

a�?Fillimisht, nA� pikA� kalimit kufitar tA� Hanit tA� Elezit njA�sit e doganA�s sA� bashku PolicinA� e KosovA�s gjatA� njA� operacioni tA� pA�rbashkA�t kanA� gjetur sasi tA� konsiderueshme tA� cigareve. Fillimisht janA� gjetura tA� fshehura nA� kabinA�n e shoferit tA� njA� maune dhe nA� sirtarA� tA� jashtA�m tA� rimorkios njA� sasi e duhanit, pastaj kamioni A�shtA� dA�rguar pA�r kontroll detal ku nA� tA�rA�si janA� gjetur 50,000 copA� cigarea�?, thuhet nA� kumtesA�.

Tutje, sipas njoftimit, dje njA�sitet e anti-kontrabandA�s kanA� ndA�rmarrA� njA� operacion pA�r cigare dhe produkte tA� duhanit nA� qytetin e PodujevA�s. NA� ketA� aksion kanA� marrA� pjesA� njA� numA�r i madh i zyrtarA�ve doganor ku dhe janA� kontrolluar 10 lokale dhe janA� konfiskuar 11400 copA� cigare tA� llojeve tA� ndryshme pa banderolA�.

GjatA� kA�saj periudhe raportuese dogana ka konfiskuar sasi tA� konsiderueshme tA� cigareve rreth 450.000 copA� cigare si dhe duhan i grirA� rreth 200 kilogramA�.