17:36 / E Martë, 26 Prill 2022 / k.v

eBay ofron trajnime online për tregtarët bullgarë të automjeteve

Platforma e-tregtisë eBay po lançon eBay Academy – një kurs trajnimi që synon të zhvillojë ndërmarrjet e vogla dhe të mesme bullgare që shesin pjesë dhe aksesorë automobilash, njoftoi të martën divizioni i eBay në Sofje.

Kursi dhe programi i tij eBay Growth u krijuan për të ndihmuar në popullarizimin e tregtarëve bullgarë të automjeteve midis 150 milionë blerësve nga 190 vende që përdorin eBay për blerjet e tyre.

Kursi i trajnimit, i ndarë në pesë sesione të veçanta online, u krijua posaçërisht për tregtarët e automjeteve që operojnë në këtë vend.

Stefan Tashev zotëron Taros Trade, një rishitës i pjesëve të mëdha të automjeteve që nga viti 2007. Agjenda e mësimit do të përfshijë praktikat më të mira kur përdorni eBay: nga krijimi i një llogarie dhe ngarkimi i mallit në faqen e internetit deri te përdorimi i mjeteve të disponueshme në internet për të tërhequr klientët.

Kategoria e pjesëve dhe aksesorëve të automjeteve në eBay është një nga më të zhvilluarat. Gjatë vitit të fundit është rritur me afro 30% në tregjet globale në zhvillim. Kjo është për shkak të mungesës globale të gjysmëpërçuesve që rrisin çmimet e makinave. Në vitin 2022, çmimi mesatar i një makine të re u rrit me 12%, dhe çmimi mesatar i një makine të përdorur u rrit me më shumë se 40%.

Gjatë vitit të kaluar, tregtarët bullgarë të automjeteve kanë parë një rritje prej 13% në shitje, duke shitur rreth 65,000 artikuj përmes eBay.