10:39 / E Shtunë, 10 Nëntor 2018

Facebook ndryshon politikën e punëtorëve ndaj ngacmimeve seksuale

Facebook do të pezullojë politikën e saj të detyruar të punësuarve për të paraqitur pretendimet e sjelljes së keqe në një proces të fshehtë ligjor të njohur si arbitrazh.

Kompania e famshme tani e ka ndryshuar këtë politikë pasi që punonjësit do të jenë në gjendje të paraqesin padi publike kundër kompanisë dhe akuzuesve në vend të zgjidhjes së çështjeve brenda kompanisë.

Ky ndryshim vije pak ditë pasi punëtorët e Google dolën në protestë kundër ngacmimeve seksuale në vendin e punës.

Facebook gjithashtu ka ndryshuar “politikën e marrëdhënieve të punës” .

Tani, të gjithë punonjësit e lartë do të duhet të zbulojnë nëse po takojnë një punonjës të Facebook, pavarësisht nëse janë apo jo brenda të njëjtit zinxhir komandues./Indeksonline/

Temat:
Mos i humb