23:15 / E Mërkurë, 02 Maj 2018

Festa madhështore e 145 vjetorit të krijimit të xhinseve

Xhinset nuk do të jenë asnjëherë jashtë mode. Këtë e themi me bindje edhe sot që kanë ditëlindjen e 145 të krijimit të tyre. Jemi të sigurt që nëse secili prej jush do të bënte një listë të vogël rrobash të domosdoshme, xhinset do të ishin patjetër në të. Çdo njeri në botë i vesh ato përgjatë gjithë vitit.

Xhinset kanë lindur në 20 maj, 145 vite më parë. Është veshja e vetme që nuk njeh asnjë konkurent dhe vazhdojnë të jenë të sukseshme edhe pas një shekulli e gjysmë historie botërore.

Vitet e fudit, përveç xhinseve klasike, modeleve e ndryshimit të prerjeve, janë shtuar edhe stampimet e prerjet e ndryshme përmes së cilave secili mund t’i bëjë xhinset të personalizuara.

Pritet që për pak ditë të nis festa e madhe e veshjes së pazëvendësueshme.