16:24 / E Mërkurë, 14 Nëntor 2018 / indeksADMonline

Foshnjat të cilat lindin të mëdha, kanë më shumë gjasa të jenë me mbipeshë kur të rriten

Foshnjat e mëdha kanë pothuajse tre herë më shumë gjasa të jenë të trash si fëmijë, sugjeron një hulumtim i ri.

Të sapolindurit të cilët peshojnë më shumë se 4 kilogram dhe nënat e të cilëve kishin diabet gjatë shtatzënisë përballeshin me rrezikun më të lartë.

Ata janë 2.79 herë më shumë të ngjarë të jenë të trashë ose me mbipeshë nga koha kur fillojnë shkollën sesa fëmijët e lindur me peshë të një sasie normale.

Foshnjat kanë më shumë gjasa të lindin të rënda nëse nënat e tyre janë me mbipeshë ose nëse fitojnë shumë kilogram gjatë shtatzënisë./Indeksonline/