15:18 / E Hënë, 20 Nëntor 2017 / B O

Frikë për Mercedes-Benz 6X6, rivalizohet nga një “përbindësh”

Megjithë zhvillimin e hovshëm të disa modeleve të Sixteen për katër vitet e ardhshme, Devel ka gjetur kohë për të krijuar edhe këtë Devel Sixty.

Në thelb duket si një automjet ushtarak për në rrugë, e cila bën që makinat tjera 6X6 të duken si lojëra fëmijësh.

Makina ende nuk ka arritur të kaloj në fazën e prototipit, por nëse edhe në prodhim duket e ngjashme, do të jetë padyshim makina më interesante e rrugës që është ndërtuar ndonjëherë, duke e bërë edhe Mercedes-Benz G63 AMG 6X6 të duket një makinë e thjeshtë.

Devel pohon se Sixty është mundësuar nga një motor 6,7 litra turbodizel V8, që gjeneron 720 kuajfuqi dhe 1,000 Nm çiftrrotullues.

Mbetet ende e paqartë nëse dhe kur Devel synon të këtë këtë model një realitet prodhimi. /IndeksOnline/