16:23 / E Premte, 25 Tetor 2019 / indeksADMonline

Gërmoi në bordum, por aty gjeti të papriturën

Një burrë nga Kazakistani është shokuar, pasi ka zbuluar një skelet njeriu në bodrumin e tij.

Eltay Bazarbaev e ka bërë këtë zbulim gjatë kohës kur nisi gërmonte për të bërë një shtesë në bodrumin e tij.

Ai njoftoi njoftoi menjëherë autoritetet duke thënë : “ Kur fillova të gërmoja dhe pashë një skeletin e kokës së një njeriu, u frikësova për vdekje dhe njoftova policinë”.

Skeleti u studiua nga arkeologu Arnaby Nuzharnov, i cili hodhi idenë e tij se skeleti mund mund t’i përkasë një luftëtari Usun të para 2.200 vitesh, i ardhur nga Azia Qëndrore.

Ai ka shtuar se: “Këtu duhet të kryhet një hetim i plotë, sepse mund të jetë një vend varrezash prehistorike”.

Eltay Bazarbaev ka thënë se tashmë nuk ndihet i qetë me idenë që ai dhe familja e tij po jetojnë poshtë një varreze të lashtë.