14:17 / E Diele, 16 Shkurt 2020

Gjëra të çuditshme që e rrisin tensionin e gjakut

Deri më tani mund ta keni ditur që konsumimi i tepër i kripës apo shtimi i peshës mund të ndikojë në rritjen e tensionit.

Mirëpo ka edhe disa gjëra tjetër që e shkaktojnë këtë rritje.

Disa nga këto janë:

Mbajtja gjatë e urinës, Mbajtja e urinës e sidomos te meshkujt që vuajnë nga prostata rrit menjëherë tensionin.

Stresi. Rrit rrahjet e zemrës dhe kështu edhe presionin arterial.

Alkooli. Është faktori i tretë i rritjes së tensionit.

Drogat. Të gjitha llojet e drogave nga më të lehtat e deri tek më të rëndat sjellin hipertensionin.