17:06 / E Shtunë, 30 Shtator 2023 / MSH

Gjermania i bën thirrje Serbisë të reduktojë menjëherë trupat nga kufiri me Kosovën

Ministrja e Jashtme e Gjermanisë i ka bërë thirrje Serbisë që të reduktojë trupat e saj në kufirin me Kosovën pa vonesa.

Sipas MPJ-së gjermane, përshkallëzimi i mëtejshëm mes Serbisë dhe Kosovës duhet të shmangët, ndërsa bëri thirrje që procesi politik të vazhdojë urgjentisht.

“Së bashku me partnerët tanë, ne jemi në kontakt të drejtpërdrejtë me palët e përfshira. Procesi politik duhet të vazhdojë urgjentisht”, thuhet në reagim.

Kujtojmë se përveç Gjermanisë, thirrje Serbisë për largimin e trupave ushtarake rrotull kufirit me Kosovën i ka bërë thirrje edhe ShBA-ja.