21:35 / E Martë, 19 Qershor 2018

Gjeste që mund t’ju bëjnë më pak tërheqëse

Gjuha e trupit u shfaq shumë kohë para se kozmetika apo rrobat të ishin shpikur ose para se njerëzit madje kishin aftësinë të përdorin gjuhën e folur. Kjo është arsyeja pse kjo metodë e komunikimit instinktiv është faktori kryesor që ndikon në mënyrën se si njerëzit e tjerë na perceptojnë.

Me poshtë mund të lexoni se cilat gjeste te trupit nuk duhet të përdorni për të qëndruar tërheqës, shkruan Bright Side, transmeton Indeksonline.

Kur e kap dorën tjetër prapa shpinës, dërgon një sinjal të fortë negativ për të tjerët. Kjo është kryesisht sepse ne e marrim këtë qëndrim kur jemi të mërzitur ose të zemëruar.

Këmbët e këmbëve tregojnë se ne nuk besojmë plotësisht në gjërat për të cilat po flasim. Nëse ju keni edhe duart tuaja në xhepat tuaj, ne bast se askush nuk do t’i kushtojë vëmendje asaj që ju jeni duke thënë.

Duart e mbyllura janë një mini-version i kalimit të armëve mbi gjoksin dhe kjo do të thotë: “Dua të mbyllem veten, nuk jam këtu, dhe kjo nuk është e biznesit tuaj.” Jo një shenjë shumë e këndshme për t’u dërguar të tjerëve

Duart e shtrënguara në këtë pozicion të ngritur janë një modifikim i gjestit të mëparshëm, por kjo është edhe më e keqe: sa më i lartë që vendosni krahet, aq më shumë doni të fshihni pas tyre.

Pozicioni i keq nuk është vetëm i dëmshëm për shëndetin tuaj, por gjithashtu tregon se jeni i pafuqishëm, i vetëdijshëm dhe i pakënaqur me jetën tuaj. E njëjta gjë vlen edhe për ecjen e shkrirjes që shoqërohet me njerëz të moshuar.

Për shumë njerëz ky buzëqeshje e zymtë është bërë zakon dhe kjo është për të ardhur keq sepse njerëzit e perceptojnë atë më shumë si sarkazëm

Shumë njerëz nuk e njohin këtë shenjë, por ju duhet të jeni të kujdesshëm kur e përdorni atë gjithsesi

Është një pozitë mjaft agresive dhe nganjëherë e marrim këtë qëndrim thjesht sepse nuk dimë ku tjetër të vendosim duart tona. Sinjali nga ky është: “Epo, çfarë doni të më thoni? Unë ndoshta nuk pajtohem gjithsesi. “Kjo nuk ka të bëjë me të vërtetë që dëshironi të flisni ose të besoni një person.

Ne të gjithë e njohim këtë gjest: një person tregon gishtin e tyre diku prapa vetes. Rezulton se shpesh mund të konsiderohet si shenjë e mosrespektimit. Është sikur po thoni: “Po, e di, unë e di”.

Kjo pozitë e dorës zbulon tensione dhe frikë të fshehur. Sa më i lartë grushti është ngritur, aq më shumë shkalla e tensionit ka

Ju nuk duhet ta mbuloni gojën me dorë ndërsa flisni sepse personi me të cilin po flisni mund të mendojë se po fsheh diçka.

Ne shpesh e përdorim këtë gjest kur duam të bindim ose kontrollojmë dikë, por efekti rezulton të jetë e kundërta, pasi shumica e njerëzve nuk duan të paralajmërohen.

 

Temat:
Mos i humb