07:29 / E Premte, 06 Korrik 2018

Gjuha e syve te meshkujt dhe femrat, kjo është domethënia!

Me siguri keni vërejtur që femrat kanë zakon, që krejtësisht në mënyrë të pavetëdijshme fillojnë t’i zgurdullojnë sytë. Gjithashtu keni vërejtur që meshkujt këtë veprim kurrë nuk e bëjnë.

A keni pyetur ndonjëherë përse veprojnë kështu dhe çka fshihet pas atij veprimi?

Kur është fjala për zgurdullimin e syve, shkenca ka shpjegimin përse femrat e bëjnë këtë: femrat kanë filluar të përdorin zgurdullimin e syve si mjet evolutiv për dominimin mbi femrat e tjera.

Pra, veprimi i këtillë ka qenë “mekanizëm mbrojtës” se si femrat do të dëshironin t’i frikësonin shumë personat që janë këmbëngulës.

Me siguri keni vërejtur që femrat kanë zakon, që krejtësisht në mënyrë të pavetëdijshme fillojnë t’i zgurdullojnë sytë. Gjithashtu keni vërejtur që meshkujt këtë veprim kurrë nuk e bëjnë.

A keni pyetur ndonjëherë përse veprojnë kështu dhe çka fshihet pas atij veprimi?

Kur është fjala për zgurdullimin e syve, shkenca ka shpjegimin përse femrat e bëjnë këtë: femrat kanë filluar të përdorin zgurdullimin e syve si mjet evolutiv për dominimin mbi femrat e tjera.

Pra, veprimi i këtillë ka qenë “mekanizëm mbrojtës” se si femrat do të dëshironin t’i frikësonin shumë personat që janë këmbëngulës.

Temat:
Mos i humb