07:23 / E Enjte, 15 Nëntor 2018

Vështrimi drejtpërdrejt në fytyrën e personit përball, i bën ata të kenë më pak gjasa të gënjejnë

Kur pyesni dikë diçka, përderisa jeni duke dyshuar, është e natyrshme t’i shikosh ata në sy.

Tani, një studim i ri ka zbuluar pse. Shkencëtarët zbuluan se mbajtja e kontaktit me sy mund t’i bëjë njerëzit më pak gjasa të gënjejnë për ju.

Psikologët në Universitetin e Tampere, Finlandë, studiojnë efektin e shikimit të drejtpërdrejt në nxitjen e ndershmërisë duke përdorur një lojë kompjuterike.

Rezultatet kanë implikime praktike për të dy situatat e përditshme dhe profesionale, siç janë pyetjet e policisë, thoshte ekipi.

Njerëzit mendohet se ruhen nga gënjeshtra kur shikohen nga personi tjetër, sepse kërkon më shumë përpjekje për të mbajtur edhe gjuhën e trupit, duke shikuar reagimin e personit tjetër.

Është hera e parë që kërkuesit hetuan efektin e kontaktit me sy në gënjeshtra, dhe jo vetëm veprime të pandershme të paqarta./Indeksonline/

Temat:
Mos i humb