15:18 / E Hënë, 28 Tetor 2019 / indeksADMonline

Gratë punojnë një orë më shumë se burrat

Një ditë pune për gratë është 8 orë e 40 minuta, ndërsa për meshkujt është 7 orë e 47 minuta.

Gratë shpenzojnë më shumë kohë në detyrat që nuk paguhen, siç janë punët e shtëpisë dhe kujdesi ndaj fëmijëve.

Gratë shpenzojnë mesatarisht 4 orë e 47 minuta në detyrat pa pagesë, ndërsa meshkujt vetëm një orë e gjysmë.

Edhe kur gratë janë në punë, përsëri punët në shtëpi u mbesin atyre./Indeksonline/