16:50 / E Mërkurë, 01 Maj 2019 / indeksADMonline

Hahn: Është koha për t’u bashkuar me Ballkanin Perëndimor

Komisionari Evropian për Zgjerimin Johannes Hahn deklaroi sot se është koha për të përfunduar procesin e bashkimit të Evropës duke integruar Ballkanin Perëndimor.

Ai shkroi në Twitter me rastin e shënimit të 15-vjetorit që nga bashkimi me 10 vendet e Evropës Qendrore dhe Lindore të BE-së, duke shtuar se ky projekt ambicioz bazohet në “përpjekje të përbashkëta dhe një vizion të përbashkët për të siguruar paqen, prosperitetin dhe sigurinë për të gjithë qytetarët e BE” .

“Ky vizion është bërë i vërtetë dhe është koha të shohim përpara dhe të finalizojmë projektin historik të unifikimit të Evropës me integrimin e Ballkanit Perëndimor, dhe jam i sigurt se së bashku me këtë përpjekje do të jetë një histori e suksesshme për të dyja palët:” Së bashku jemi më të fortë “, shkroi Hahn.