15:42 / E Martë, 14 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Hapet një restorant që punëson vetëm personat HIV-pozitiv

Është arritur në një kuptim të gjerë se HIV ka akoma një dozë të mirë të stigmës të lidhur me gjendjen.

Disa njerëz ende besojnë se kjo është një sëmundje ekskluzive ndaj komunitetit LGBT dhe ka nga ata që vazhdojnë të këmbëngulin që të jenë ngjitëse me anë të mjeteve të tjerë përveç seksit të pambrojtur.

Pra, imagjinoni numrat që ndoshta mendoni se do të jenë në rrezik të hahet ushqimi i përgatitur nga një person me HIV pozitiv, transmeton Indeksonline.

Në fakt, sipas një studimi të muajit të kaluar, vetëm gjysma e pjesëmarrësve thanë se do të konsumonin me gatishmëri ushqimin e bërë nga dikush me HIV.

Kjo është arsyeja pse një restorant kanadez ka ngritur dyqani për të ndihmuar personat e prekur me HIV.

Casey House ëshë një spital special për të prekurit HIV/AIDS në Toronto dhe ata sapo kanë nisur një restorant  që punëson vetëm stafin që HIV pozitiv./Indeksonline/