09:26 / E Diele, 14 Prill 2024 / Gj. Sh

Haradinaj kujton masakrën në lagjen Bair të Mitrovicës: Kryesit ende nuk janë vënë para drejtësisë

Kryetari i Aleancës për Ardhmërinë e Kosovës (AAK), Ramush Haradinaj, ka kujtuar terrorin që kishte ndodhur 25 vjet më parë në lagjen Bair të Mitrovicës. 

Haradinaj ka thënë se kryesit e masakrës në këtë lagje ende nuk janë vënë para drejtësisë. 

“Edhe pas shumë vitesh, kryesit e kësaj masakre nuk janë vënë para drejtësisë. Është obligim i yni i përbashkët që të mos ndalemi së kërkuari drejtësi. Kriminelët duhet të marrin dënimin e merituar”, ka thënë Haradinaj.

Postimi i plotë:

Kujtojmë me dhembje terrorin që i ndodhi vëllezërve dhe motrave tonë në lagjen Bair të Mitrovicës, 25 vjet më parë. Përulemi para sakrificës së martirëve, që jetën ia falën atdheut, të cilit çdo ditë e më shumë i afrohej liria. 

Me 14 Prill 1999, në Rrugën e Kovaçëve në lagjen Bair në Mitrovicë, forcat serbe masakruan dhjetëra shqiptarë. Pas ndodhjes së masakrës, ata konsideroheshin të zhdukur, derisa u gjetën më vonë të shpërndarë në disa varreza masive. 

Edhe pas shumë vitesh, kryesit e kësaj masakre nuk janë vënë para drejtësisë. Është obligim i yni i përbashkët që të mos ndalemi së kërkuari drejtësi. Kriminelët duhet të marrin dënimin e merituar. 

Bashkëndjejmë me familjet që kanë humbur më të dashurit e tyre. Ishim me ta, jemi sot e përgjithmonë!