10:41 / E Premte, 13 Prill 2018

Haradinaj: Nuk do t’i shkarkojA� ministrat me aktakuza, pa njA� vendim gjykate

Kryeministri i KosovA�s, Ramush Haradinaj e ka pranuar se pA�r momentin nuk do ta��i shkarkojA� ministrat qA� kanA� tA� ngritur aktakuza nga Gjykata.

PA�r kA�tA�, shefi i ekzekutivit ka thA�nA� se do ta presin vendimin e GjykatA�s.

a�?Sa i pA�rkA�t vendimeve qA� ka me marrA� qeveria ndaj ministrave me aktakuzA� duhet pritur vendimet nga gjykata dhe njA�herA� nuk mund tA� marrim vendim. Qeveria do tA� marrA� vendime sipas ligjit pA�r kA�tA�a�?, ka thA�nA� i pari i qeverisA�.

Sipas Haradinajt, vetA�m ngritja e aktakuzA�s A�shtA� lajm i mirA� pA�r rendin dhe ligjin nA� vend.

Kryeministri sA� bashku me ministrin e DrejtA�sisA� nA� njA� konferencA� pA�r media u shprehA�n mjaft tA� lumtur edhe me miratimin e Kodit tA� ri Penal.

Haradinaj tregoi edhe arsyen pse pika pA�r situatA�n financare u mbajt me dyer tA� mbyllura.

Ai tha se diskutimet e tilla janA� tA� mira, duke shtuar se ministri i Financave paraqiti para qeverisA� fondet ekonomike pozitat aktuale, dhe orientimin pA�r gjendjen financiare.