15:22 / E Premte, 20 Prill 2018

Haradinaj: Para pushimeve verore do tA� konfirmohet liberalizimi i vizave

Qeveria e KosovA�s nA� mbledhjen e ardhshme do tA� propozojA� planin veprues pA�r ta��i adresuar sfidat e dala nga raporti i progresit.

Kjo A�shtA� bA�rA� e ditur nga kryeministri i KosovA�s Ramush Hardinaj, nA� seancA�n e Kuvendit ku po debatohet pA�r raportin e progresit tA� Komisionit Evropian pA�r vendin tonA�.

a�?Ftesa pA�r njA� seancA� tA� shpejtA� pA�r raportin eA� Progresit,A� A�shtA� gabim prej anA�s suaj, pA�r shkak se njA� raport i tillA� e kA�rkon njA� analizA� me serioze. Duhet tA� ia leni njA� proces dhe QeverisA� dhe vetesA� pA�r kA�tA� raport. Ndryshe, edhe sot,A� javA�n tjetA�r,A� nuk e kuptoj A�ka A�shtA� dallimi, sikurse tA� kishim bA�rA� pA�rgatitjet e duhura.A� UnA� sot nuk po hy tA� flas pA�r tA� arriturat progresin, sepse kemi pas rast me i dA�gjuar. Por, po foli pA�r sfidat, qA� do tA� pA�rballemi ne nga ky raport qA� i dedikohet KosovA�s. PA�rfshihemi tA� gjithA� dy qeveritA�, qA� kanA� punuar kA�to dy vjet, pozitA�- opozitA�a�?, tha ai.

NdA�rsa tha se Qeveria nA� mbledhjen e ardhshme, e cila do tA� mbahet tA� hA�nA�n do tA� propozojA� njA� plan veprues, pA�r ta��i adresuar sfidat e dala nga Raporti i Progresit.

a�?JanA� plot sfida. A�farA� do tA� bA�jA� Qeveria pA�r sfidat, jo pA�r tA� arriturat. Se ato do ta��i dA�gjojmA� duke u lavdA�ruar dhe kemi me u lA�vduar non- stop. NA� mbledhjen e parA� tA� QeverisA� do tA� propozojmA� plan veprues, plan aksional. A�ka mundet qeveria me ndihmuar KosovA�n dhe me ndihmuar parlamentin dhe A�do institucion tA� pA�rfshirA� qA� ta��i adresojmA� kA�to sfida A�shtA� ta adresojmA� njA� plan veprues. TA� hA�nA�n e kemi mbledhjen, sa��kemi mund mA� pA�rparaa�?, tha ai.

NdA�rsa tha se para pushimeve tA� verA�s, KosovA�s do ta��i konfirmohet liberalizimi i vizave.

a�?Liberalizimi i vizave A�shtA� vendos ajo temA�. Nuk A�shtA� pA�rfshirA� nA� raport, se vet karakteri i raportit ka dedikim tA� caktuar. A�shtA� njA� arritur e madhe,A� fakti se i A�shtA� rekomanduar,A� hapja e negociatave dy fqinjA�ve tanA�,A� sidomos pA�r RepublikA�n e ShqipA�risA� dhe MaqedonisA�. Jam i bindur se ajo qA� na intereson neve shumA� e qA� A�shtA� liberalizimi i vizave do tA� ndodh.A� UnA� mendoj qA� para pushimit tA� verA�s,A� do tA� na konfirmohet. UnA� tash mendoj nuk po thirrem nA� asgjA� tjetA�r. Nuk e them krejt nA� koincidencA�a�?, tha ai