11:28 / E Shtunë, 25 Maj 2024 / FR

Himalaja është çanta më e shtrenjtë në botë, pse shitet për 450,000 dollarë

Himalaja është çanta më e shtrenjtë që ekziston dhe është prezantuar nga prodhuesi francez i mallrave luksoze “Hermes”.

E krijuar nga lëkura e krokodilit Niloticu, Hermès Himalaya Birkin është modeli i shenjtë për çdo koleksionist çantash.

“Arsyeja pse kjo çantë është kaq e vlefshme është sepse është plotësisht e lyer me dorë”, thotë Daniel Englander, specialist i marrëdhënieve VIP në faqen luksoze të rishitjes Fashionphile.

Mënyra se si janë lyer imiton majat me dëborë të Himalajeve dhe gjithçka bëhet me dorë, që do të thotë se nuk do të shihni më kurrë të njëjtin model në një çantë. Vetëm klientët më të rëndësishëm të shtëpisë u ofrohet mundësia për t’i blerë ato.

Të famshëm të përzgjedhur iu dha mundësia të blinin një nga “numri shumë i kufizuar” i çantave Himalaya Birkin që shtëpia prodhon çdo vit.

Çanta ikonë Diamond Hermes Himalaya Birkin është çanta më e shtrenjtë e shitur ndonjëherë në ankand për 450,000 dollarë. Çantat Himalaya të Hermès janë gjithashtu më të shtrenjtat që shiten me shitje private në Sotheby’s.

Të famshmet si Jennifer Lopez, Kim Kardashian dhe Victoria Beckham zotërojnë këtë lloj çante./abcnews.al