12:24 / E Shtunë, 17 Gusht 2019

Historia e dhimbshme e dy motrave shqiptare në vitet 1920

Në Biblotekën e Kongresit të Uashingtonit gjendet një fotografi me një histori të dhimbshme të dy vajzave shqiptare, dy motra të varfara që kishin ecuar 40 kilomentra nga një fshatë malor për të arritur në Tiranë.

Vajza në të majtë vuante nga një infeksion I rëndë në sy, për të shpëtuar nga vërbimi i plotë, kishte nevojë për një ilaç që shpërndahej nga farmacia e Kryqit të Kuq Amerikan në Tiranë, transmeton Indeksonline

Motrat kishin sjellë me vete dy pula dhe shtatë vezë, për ti dhënë mjekut amerikan, kurse kur erdhen në Tiranë ilaqi ishte falas.\Indeksonline\