12:02 / E Mërkurë, 22 Nëntor 2017 / indeksADMonline

Injektimi i silikonit në të pasme mund të ju shkaktojë vdekje

Administrata amerikane e ushqimit dhe drogës(FDA)  lëshoi ​​një paralajmërim kundër përdorimit të silikonieve injektuese në të pasme  për konturimin, zgjerimin dhe pluskimin, duke paralajmëruar se polimeri mund të shkaktojë dëme serioze.

Silikoni, kur injektohet në zona me shumë enë të gjakut të tilla si në  të pasme, mund të udhëtojë në pjesë të tjera të trupit dhe të bllokojnë enët e gjakut në mushkëri, zemër apo tru. Kjo mund të shkaktojë dëme të përhershme ndaj këtyre indeve dhe të çojë në goditje ose vdekje,transmeton Indeksonline.

“Silikoni  injektues në të pasme, i cili është i ndryshëm nga silikoni i përdorur në zonën e gjirit dhe silikoni që përdoret për një procedurë specifike të syve, kurrë nuk ka marrë miratimin nga FDA. Por agjencia paralajmëron se disa mjekë e përdorin atë gjithsesi, duke u thënë pacientëve se është e ligjshme, ose se po përdorin një substancë tjetër, si Sculptra ose Restylane”, tha dermatologu i famshëm në Nju Jorkut, Dr Paul Jarrod Frank.

Ai gjithashtu paralajmëron se silikoni i paaprovuar nuk është i vetmi injektues i paligjshëm, por disa përdorin lubrifikues të gomave ose substanca të tjera të rrezikshme./Indeksonline/