22:47 / E Premte, 20 Prill 2018

Intel anulon syzet e menA�ura pA�r shkak tA� mungesA�s sA� investimeve

Kur Intel-i shfaqi syzet e veta Vaunt (aka a�?Superlighta�? brenda vendit) nA� shkurt, njerA�zit kishim shpresa tA� mA�dha pA�r njA� valA� tA� re tA� teknologjisA� sA� veshur qA� nuk do tA� na kthente nA� Borgs.

Mjerisht, sipas burimit tA� informacionit, fjala del se krijuesi i A�ipeve A�shtA� duke e mbyllur grupin pA�rgjegjA�s pA�r pajisjet e veshura, tA� cilat, fatkeqA�sisht, kanA� pA�rfshirA� edhe syzet Vaunt.

Kjo u konfirmua mA� vonA� nga Intel nA� njA� deklaratA�, e cila nA�nvizoi mungesA�n e investimeve pA�r shkak tA� a�?dinamikA�s sA� treguta�?. NA� tA� vA�rtetA�, Bloomberg kishte raportuar mA� parA� se Intel ishte duke kA�rkuar tA� shiste shumicA�n e aksioneve nA� kA�tA� divizion, i cili kishte rreth 200 punonjA�s dhe vlerA�sohej nA� 350 milionA� dollarA�.

NdA�rkohA�, gjigantA�t e tjerA� tA� teknologjisA� si Amazon dhe Apple ende punojnA� shumA� nA� marrjen e tyre tA� tortes nA� treg pA�r syze tA� zgjuara, prandaj shpresojmA� qA� kA�to do tA� jenA� aq me vlerA� sa tA� presim.