10:25 / E Martë, 03 Prill 2018

Intel sjell procesorin i9 për laptop, më i shpejti në historinë e teknologjisë

Që kur Intel-i shpalli procesorin e saj të parë Core i9 vitin e kaluar, ka qenë vetëm një çështje kohe derisa kompania solli këtë markë edhe për laptopë gjithashtu.

Sot, Intel ka njoftuar chipin e saj të parë Core i9 për laptopë, me atë që pretendon se është “procesori më i mirë i lojërave dhe krijimit të laptopëve që Intel ka ndërtuar ndonjëherë”.

Modeli më i shpallur sot është Intel Core i9-8950HK, i cili mund të arrijë shpejtësi deri në 4.8 GHz me rritjen e turbo-os dhe është i pari procesor i lëvizshëm Intel për të ofruar gjashtë bërthama dhe 12 fije. /Indeksonline/