16:25 / E Enjte, 06 Dhjetor 2018 / indeksADMonline

Intensifikohet bashkëpunimi ndërmjet Policisë së Kosovës dhe të Policisë së Uellsit Jugor

Më 6 dhjetor 2018, Përfaqësues të Policisë së Kosovës dhe të Policisë së Uellsit Jugor nga Mbretëria e Bashkuar në Drejtorinë e Përgjithshme në Prishtinë nënshkruan një Protokoll bashkëpunimi në fushën e forcimit të rolit dhe kontributit të grave në polici.

I gjithë ky proces që është kurorëzuar me nënshkrim të këtij protokolli bashkëpunimi është realizuar me përkrahjen e vazhdueshme edhe të partnerit tonë strategjik OSBE-së (OSCE).

Ky portokoll bashkëpunimi ka për qëllim bashkëpunimi në mes të Policisë së Kosovës dhe Policisë së Uellsit Jugor, në forcimin e marrëdhënieve midis policisë së të dy vendeve, të ndajnë ekspertizën reciproke, të bashkëpunojnë për të forcuar rolin dhe kontributin e grave në polici dhe për të avancuar dhe rritur aftësitë në fushën profesionale, menaxheriale dhe udhëheqëse.

Të dy palët synojnë të rrisin bashkëpunimin në mes institucioneve në fushën e trajnimit, edukimit, duke synuar shkëmbimin e informacionit, përvojave dhe njohurive që synojnë intensifikimin e marrëdhënieve dypalëshe të tyre.