14:04 / E Martë, 24 Prill 2018 / indeksADMonline

Interesante! Dërgojnë bukën në hapësirë, arsyeja vërtetë e çuditshme (Video)

“Ne kemi parA� njA� njeri, njA� raketA� dhe aq shumA� gjA�ra tA� tjera qA� shkojnA� nA� hapA�sirA�, prandaj pse tA� mos e dA�rgojmA� edhe njA� bukA�?”

Tom Skot dhe njA� grup ekspertA�sh lidhA�n njA� copA� bukA� hudhre mbi njA� objekt, nA� pA�rpjekje pA�r ta nisur atA� nA� hapA�sirA�. PA�rveA� dA�rgimit tA� tij, Scott donte tA� provonte se si do tA� ishte shija e bukA�s pasi tA� ishte nA� buzA� tA� atmosferA�s pA�r mA� shumA� se dy orA�.

Por, pse pikA�risht buka e hudhrA�s? Scott thjeshtA� tha: a�?Sepse A�shtA� e shijshmea�?.

QA�llimi i tyre ishte tA� merrni kA�tA� bukA� dhe ta dA�rgonin nA� buzA� tA� hapA�sirA�s me ndihA�m e disa lenteve, radio GPS dhe njA� kuti serveri. Ata ishin nA� gjendje tA� pA�rcillnin uljen e bukA�s dhe tA� kapnin atA� me sukses pA�r tA� provuar teorinA� e tyre./Indeksonline/