20:00 / E Martë, 24 Prill 2018

Ish ministri Ferid Agani flet pas ngritjes së aktakuzës

Gjykata Themelore e PrishtinA�s ka konfirmuar sot aktakuzA�n e ProkurorisA� ndaj ish-ministrit tA� ShA�ndetA�sisA�, Ferid Agani i cili dyshohet pA�r keqpA�rdorim tA� pozitA�s zyrtar nA� rastin e njohur a�?Stentaa�?.

NA� kA�tA� rast janA� tA� pA�rfshirA� 64 persona, nA� mesin e tyre Agani, njA� sekretar i pA�rgjithshA�m i njA� ministrie, 44 mjekA�, njA� infermierA� si dhe 13 persona tjerA� qA� punonin nA� institucione private shA�ndetA�sore.

KA�tA� vendim tA� Themelores, Agani nA� njA� prononcim pA�r Indeksonline e ka quajtur tA� padrejtA�, prandaj sipas tij edhe do tA� hidhet poshtA�.

a�?Konsideroj se ky vendim A�shtA� i padrejtA� dhe qA� shpejtA� do tA� hidhet poshtA� nga Gjykata e Apelit ashtu siA� ka ndodhur edhe me rastin e konfirmimit tA� parA� tA� aktakuzA�s nA� korrik tA� vitit tA� kaluara�?, ka thA�nA� Agani.

Posa ishin ngritur dyshime pA�r keqpA�rdorim tA� pozitA�s, ai tha se kishte kA�rkuar menjA�herA� nga kryeministri i KosovA�s tA� lirohej nga detyra e ministrit tA� QeverisA� sA� RepublikA�s sA� KosovA�s.

a�?E kam bA�rA� kA�tA� me besim tA� plotA� nA� sistemin gjyqA�sor tA� vendit. NdonA�se koshient pA�r brishtA�sinA� e tij duke synuar forcimin e sundimit tA� rendit dhe ligjit nA� vend dhe duke dA�shmuar potencialet demokratike shtetndA�rtuese tA� lidershipit politik tA� vendit para partnerA�ve ndA�rkombA�tar nA� momente tA� ndjeshme tA� shtetndA�rtimit tA� vendit dhe integrimeve europerA�ndimorea�?, ka theksuar Agani.

Sipas tij, pasojat kolaterale tA� kA�tij vendimi kanA� qenA� tA� rA�nda si pA�r PartinA� e DrejtA�sisA�, kryetar i sA� cilA�s A�shtA� ai, pA�r karrierA�n e tij politike, familjen dhe rrethin e gjerA� shoqA�ror.

Ai vlerA�soi se pA�r fat tA� keq sistemi prokurorial dhe ai gjyqA�sor i vendit nuk ishin nA� nivelin e pA�rgjegjA�sisA� institucionale, pasi sipas tij, edhe pas mA� shumA� se katA�r viteve tA� ngritjes sA� hetimeve nuk ishin nA� gjendje qA� ta��i sigurojnA� proces gjyqA�sor me kohA� dhe tA� drejtA�.

a�?PA�r mA� shumA� unA� jam shembull eklatant i DrejtA�sisA� selektive nA� RepublikA�n e KosovA�s duke qenA� se akuzohem pA�r veprime ministrore tA� cilat janA� zbatuar edhe prej ministrave tA� shA�ndetA�sisA� nA� mandatet paraprake por edhe aktualisht, pA�r A�ka i jam drejtuar edhe institucionit tA� Avokatit tA� Popullit pA�r mbrojtjen e lirive dhe tA� drejtave tA� mia njerA�zore dhe institucionalea�?, ka shtuar Agani.

I bindur nA� pafajA�sinA� e tij, ish-ministri uroi qA� anomalit e kA�tij procesi tA� padrejtA� dhe tA� stA�rzgjatur hetimor dhe gjyqA�sor tA� tejkalohen sa mA� shpejtA� me vendim tA� drejtA� gjyqA�sor. Aktakuza nA� rastin a�?Stentaa�?, ishte ngritur nA� qershor tA� vitit 2016.

Sipas aktakuzA�s, ish-ministri i ShA�ndetA�sisA�, Ferid Agani dhe sekretari i pA�rhershA�m i kA�saj ministrie Gani Shabani akuzohen pA�r keqpA�rdorim tA� detyrA�s zyrtare gjatA� lA�shimit tA� lejeve pA�r trajtimin e pacientA�ve jashtA� vendit./Indeksonline/

Temat: